Бъдещето на Лионел Меси е предначертано


Бъдещето на Лионел Меси е предначертано
Снимка: Getty Images

3636 0

Бъдещето на Лионел Меси е една от най-коментираните теми в спортните среди през последните седмици. Въпреки огромното си влияние, той бива все по-коментиран след като настоящият му клуб ПСЖ за пореден път не успя да триумфира в Шампионска Лига. Дори напротив – парижани отпаднаха още на осминафиналите от най-великия клуб в надпреварата Реал Мадрид.

Спекулациите около бъдещето на аржентинската легенда са много, но от "Парк де Пренс" са решени да запазят нападателя, който подписа през лятото двугодишен договор. Любопитен е фактът, че към този момент контрактът няма опция за удължаване с още една година.

Нападателят е известен със своята голова мощ и като "страшилище" за всяка защита, но откакто се подвизава по френските терени бива разглеждан като плеймейкър. Играе по-дълбоко и се включва все по-често в изграждането на атаките, докато отговорността по завършването на положенията пада върху Мбапе.

Именно за френската звезда все повече се предполага, че ще напусне Париж през лятото в посока Реал Мадрид и в такъв случай Меси става още по-ключов играч за деветкратните френски шампиони. Спадът в играта на Неймар също е сред причините аржентинецът да бъде зорко пазен от катарските собственици. Много е вероятно и позицията на моментния плеймейкър да се промени при изходящ трансфер на Мбапе, но в този случай има значение и кой ще бъде наставник на "принцовете" след като Почетино така и не успява да запише значими резултати и е вероятно той също да си тръгне.

Въпреки че още сезонът не е влязъл в решаващата си фаза, Меси вече мисли за новото издание на Шампионска Лига, турнир който все още не е завоюван от френския тим. Това е една от причините, която би оказала влияние при решението му да остане до края на договора си. Все пак преди старта на европейския турнир, Меси и компания ще трябва да завършат тазгодишния сезона на френската Лига 1, където са с 15 точки преднина пред вечния си съперник – Марсилия.

Единствено слабата конкуренция и грешките на съперниците са виновни за голямата разлика като неубедителната игра на "червено-сините" дори поражда освирквания към Меси и Неймар в последните домакински мачове. Очаква се парижани да не срещнат затруднения при запазването на разликата и това ще донесе първа титла за аржентинския национал във Франция, който може да се похвали с цели десет от трудната Ла Лига.

Слабите индивидуални резултати през годината надали ще му донесат нова "Златна топка", но въпреки това 2022 г. се очертава като ключова за кариерата му. В последните два месеца от годината ще се проведе, може би, последното световно първенство за легендата, който така и не успя да спечели Мондиал през славната си кариера. Очаква се 35-годишният нападател да бъде безкрайно концентиран, когато дойде време за надпреварата, след като през миналата година успя най-накрая да стане шампион на Южна Америка след изненадващ успех над вечния враг – Бразилия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В кой гранд ще играе Лионел Меси през следващата кампания? RMC Sport сочи, че Лео...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички