Маурисио Почетино "посъветва" Килиан Мбапе да напусне ПСЖ, ако иска да се развива


Маурисио Почетино "посъветва" Килиан Мбапе да напусне ПСЖ, ако иска да се развива
Снимка: GettyImages

2761 0

Маурисио Почетино посъветва Килиан Мбапе да напусне Пари Сен Жермен, за да се развие и да се състезава за "Златна топка" в бъдеще, говорейки в интервю пред "El Paris".

След като ръководеше Мбапе, докато беше в ПСЖ, Почетино каза, че знае какво трябва да направи французинът, за да прогресира като играч. Мбапе е феноменален, откакто се присъедини към парижани през 2017 г., отбелязвайки 190 гола във всички състезания, но специалистът вярва, че един ход може да е от полза за кариерата му.

" Той е на възходящ път и оттук нататък ще трябва да видим най-добрия Мбапе с още по-добри рекорди. Еволюцията често се случва, като напуснеш зоната на комфорт. Подновяването за ПСЖ е добре за клуба и неговите фенове. Но Мбапе в бъдеще ще трябва да помисли, че напускането на зоната му на комфорт ще го доближи до битката за Златната топка."

Аржентинският мениджър също предположи, че Мбапе е все още незрял, сравнявайки го със съотборниците си Лионел Меси и Неймар: " Мбапе е по-млад от [Меси и Неймар] и все още незрял. Той е животно, има страхотна харизма, но все още трябва да намери себе си. Лео и Ней са тотални играчи, те са по-отговорни, макар и по-различни начини. Килиан продължава да търси себе си."

За Мбапе предстои да защитава Световната титла с Франция, която спечели през 2018 година, на Мондиала в Катар, но по всичко изглежда, че ще е без партньора си в атака - Карим Бензема, който е в голяма опасност да пропусне целия турнир

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички