ПСЖ громи за Купата, Кавани на терена 90' за втори път от почти 6 месеца


ПСЖ громи за Купата, Кавани на терена 90' за втори път от почти 6 месеца
Снимка: Guliver/GettyImages

2374 0

Френският шампион ПСЖ разгроми като гост с 6:1 тимът на Дижон в мач от четвъртфиналите за Купата на Франция. Титуляр за столичани бе спряганият за трансфер Единсон Кавани, който дори остана на терена през целия двубой - едва вторият път от 18-и август 2019 г. насам, в който това се случва.

Мачът започна ударно, като още в 1-ата минута Уесли Лотоа си реализира автогол, след като мощно заби топката в собствената си врата, за да даде начало на разгрома за своя тим. Макар и за малко, домакините имаха своите надежди благодарениен на изравнителното попадение на 21-годишния Мунир, който се разписа след страхотна индивидуална акция на контраатака.

Минута преди края на полувремето голямата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе възстанови преднината за своя тим след грешка в центъра за Дижон. Само 5 минути след започването на втората част Тиаго Силва направи резултата 3:1 след точно засечено с глава центриране на Сарабия от ъглов удар.

Именно вторият се записа и сред голмайсторите (55'), след като прати топката в противниковата мрежа при отбит от стража на Дижон удар на Мбапе. Домакините станаха свидетели на втори автогол, а резултатът не спираше да набъбва. В 86-ата минута Мбапе се опита да подава, но топката се отклони в крака на Кулибали и влетя в собствената му врата.

Крайният резултат 6:1 бе оформен в първата минута на добавеното време към двубоя. Пабло Сарабия вкара втория си гол след асистенция на Мбапе, който с успореден пас на голлинията остави испанеца на празна врата от непосредствена дистанция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички