Присъда! Бивш френски национал влиза в затвора за брутално нападение


Присъда! Бивш френски национал влиза в затвора за брутално нападение
Снимка: GettyImages

1178 0

Съд във Франция осъди бившия национал на „петлите“ Тони Верел на пет години затвор, като две от тях са условни. Присъдата е за въоръжено нападение по време на меле в нощен клуб близо до родния му град Нанси през 2011.

Тримата му братя – Фабрис, Джими и Джован, също получиха присъди зад решетките за участие във физическо насилие над охраната в клуба, след като били изхвърлени заради нетрезво състояние. Четиримата мъже се завърнали с бейзболни бухалки, за да нападнат хората от охраната, които отвърнали със сълзотворен газ и полицейска палка, преди един от мъжете да открие огън с 22-калиброва пушка.

Трима охранители били простреляни и пострадали, но съдът им дал условни присъди от 3-4 месеца за участието в мелето. Адвокатите на Верел опитали да докарат нещата до прекратяване на делото, казвайки, че разследването се е проточило твърде много и било с четири различни председателстващи съдии за последните десет години. Той и братята му отхвърлили опитите за убийство и били под гаранция от 2012-а насам.

49-годишният Верел бе звезда на местния Нанси, преди да играе още за Ланс и Лион. Той спечели титлата на Франция с Ланс през 1998 и Лион през 2003, като игра осем пъти за националния отбор на страната между 1998 и 2000.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички