Олимпик Лион загуби от Метц и се сбогува с Европа


Олимпик Лион загуби от Метц и се сбогува с Европа
Снимка: Getty Images

2183 0

Метц победи Олимпик Лион с 3:2 в среща от 36-ия кръг от френската Лига 1. Муса Дембеле на два пъти се разписа за "хлапетата", но не успя да донесе нищо за отбора срещу "гранатите". За домакините пък отбелязаха Венсан Пажо, Дидие Ламкел Зе и Фарид Булая. 

Още през първото полувреме Метц успя да повече с 2:0, като головете паднаха 27' и 40', а централният нападател на Лион успя да намали изоставането на един гол в 43'. 

През втората част "хлапетата" търсеха изравнителното попадение, но директния червен картон за Тиаго Мендеш в 68' остави гостите с човек по-малко на терена и направи задачата им невъзможна. Все пак отново Муса Дембеле направи резултата 2:2 в 84'. 

"Кинжалът" в амбициите на "хлапетата" беше забит в последата 90' от редовното време от Фарид Булая, който с брилянтен удар в наказателното поле отбеляза победното попадение. 

Метц продължава борбата си за оцеляване на предпоследното място в Лига 1, като само късмет в оставащите два кръга и евентуални издънки на Сент Етиен могат да спасят отбора. От своя страна, Олипмик Лион се сбогува с амбициите за последното място, което дава пропуск за Евротурнирите за следващия сезон. 

А ето кой отбор триумфира с Купата на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички