Президентът на ПСЖ: Хората в Украйна умират, а ние говорим за Суперлигата


Президентът на ПСЖ: Хората в Украйна умират, а ние говорим за Суперлигата
Снимка: Gulliver/GettyImages

2334 0

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи се обяви твърдо против създаването на новата Суперлига. Той нападна Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които все още не са се оттеглили от тази идея и са считани за основния ѝ „двигател“. Парижани от самото начало се обявиха против този нов формат, въпреки че и самите те получиха покана да участват. В тяхно лице трите гореспоменати отбора виждат много важен стратегически съюзник, но очевидно от ПСЖ няма да промени позицията си. Ето какво заяви Ал-Хелаифи в интервю пред BBC.

“Ако говорим за ЕСЛ, не обичам да я наричам Суперлига, говорим само за три клуба и те знаят, че нямат шанс. Хората в Украйна умират, нямат къде да спят, а ние говорим за Суперлига. Проблемът с нея е, че няма стабилност, няма дългосрочна визия, а те продължават да говорят за някакви договори и забравят, че футболът е социален договор, а не правен, не е някакъв лист хартия", сподели президентът на парижани. 

Можех да приема чека за 400 милиона, поканиха ме, а когато им отказах, казаха, че не са ме канили, което казва всичко за тях. Ако мислех само за себе си, щях да го приема. Особено във времената на пандемия. Но какво ще стане с цялата система, феновете и ценностите, които я изграждат. Флорентино Перес говори с мен по време на мача (ПСЖ и Реал Мадрид се срещнаха на 1/8-финалите в Шампионската лига) и ми каза - в даден момент трябва да говорим с теб. Аз му отвърнах и бях доста твърд, че ще съм щастлив да говорим, но ако той смята да прави неща зад гърба ми, тогава не съм заинтересован”, коментира катарецът в интервю пред “BBC”. Какво още заяви президентът на ПСЖ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички