Потвърдено: ПСЖ (все пак) ще осъществи още един звезден трансфер


Потвърдено: ПСЖ (все пак) ще осъществи още един звезден трансфер
Снимка: GettyImages

2587 0

Още един легендарен състезател ще напусне ПСЖ в най-скоро време. Само през това лято суперзвездите на световния футбол Лионел Меси, Неймар и Серхио Рамос се разделиха с "Парк де Пренс", а тяхната съдба в най-скоро време ще последва и Марко Верати. 

Сърцатият италианец прекара съществена част от кариерата си в Париж, след като бе откупен от Пескара още през 2012 г. срещу 12 милиона евро. Последваха 416 двубоя, в които се отчете с 11 гола и 61 асистенции. Междувременно успя да спечели по 9 пъти Лига 1 и Суперкупата на Франция, 6 пъти Купата на Франция и още 6 Купата на Лигата. 

Предстоящата сделка

В крайна сметка полузащитникът ще продължи професионалната си кариера в Близкия Изток, където ще подсили катарския Ал Араби. През лятото той бе свързван с тимове като Галатасарай, Ал-Ахли и Ал-Хилал, но в крайна сметка само катарците са се договорили и с двете страни по сделката.

Италианският журналист Фабрицио Романо разкри, че парижани ще получат 45 милиона евро за правата на дългогодишния си състезател, договорени още преди няколко дни. Сега обаче и футболистът е постигнал споразумение за личните си условия. 

Следете всички трансфери през лятото със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички