Висшата лига доминира? Реал Мадрид и ПСЖ дават най-големите заплати


Висшата лига доминира? Реал Мадрид и ПСЖ дават най-големите заплати
Снимка: Getty Images

2101 0

Заплатите на футболистите винаги е била актуална тема, предвид солените суми, които играчите в топ отборите прибират. Клубовете от Висшата лига са склонни да доминират на континента по отношение на това колко плащат на играчите си, но Реал Мадрид и Пари Сен Жермен са тези, които се оказват на върха на групата.

По-голямата част от впечатляващите седмични разходи на последния се насочват към Килиан Мбапе, който пълни джобовете си с 1,183,321 паунда на седмица. Европейски отбори – главно от Англия, Франция, Германия, Италия и Испания – обикновено се борят в последните етапи на Шампионска лига и Лига Европа. Там биват възнаградени финансово и по този начин предизвикват порочен финансов кръг, в който аутсайдери намират трудно за влизане.

Въпреки това, летният трансферен прозорец вече е плътно затворен: повече играчи няма да увеличават сметката си за заплати на клуба, както и няма да бъдат намалени такива в помощ на клуба.  Ето преглед на топ 5 при заплатите в световния футбол – чрез сайта "FBRef", с информация от "Capology".

5. Манчестър Юнайтед -  214,360,000 паунда на година

Клубът от Манчестър наскоро създаде ново "правило Роналдо", което ще попречи на новите попълнения да печелят повече от 200 000 паунда на седмица като заплати. А тези, които вече присъстват в клуба, ще останат незасегнати. Това обаче не им попречи да заемат пето място в списъка, въпреки че имат 33 играчи в отбора, на които трябва да платят, според FBRef, докато други имат много по-малко. Най-голяма заплата взима Каземиро с 350 хиляди паунда на седмица, с 10 хиляди повече от Рафаел Варан. Маркъс Рашфорд прибира 300 хиляди паунда.

4. Манчестър Сити - 216,242,000  паунда на година

В сравнение с новака във Висшата лига Лутън, който изплаща общо 5,836,000 паунда през годината, клубът на Пеп Гуардиола е много по-щедър. Сити изпреварва своите градски съперници с малко, но това подлежи на промяна, след като съществуващ играч преподпише нов договор. Кевин Де Бройне е лидер с 400 хиляди паунда на седцмиа, Ерлинг Холанд е втори с 375 хиляди паунда, а Бернардо Силва трети с 300 хиляди паунда.

3. Байерн Мюнхен - 223, 850, 886 паунда на година

На почетното трето място е Байерн Мюнхен, но не го дели много от четвъртия Сити. С изключение на Дортмунд, който е на 15-то място, в този списък наистина липсват отбори от Бундеслигата. Кейн – очаквано – се озовава на върха с 410,876 паунда на седмица, откакто премина в Бавария. Но е плътно следван от играчи като Мануел Нойер, Томас Мюлер, Лерой Сане и Джошуа Кимих.

2. Реал Мадрид - 235,721,572 паунда на година

Като леко обезпокоителен факт може да се отбележи, че Реал Мадрид има 10 играчи по-малко с договори от Манчестър Юнайтед, но въпреки това плаща малко над 20 милиона паунда допълнително през цялата година. Звездата им Тони Кроос (400,686 паунда) е техният най-печеливш играч в Мадрид, въпреки че има множество имена, всички с големи договори над 200 000 на седмица.

1. ПСЖ - 287,221,038 паунда на година

ПСЖ стои начело в списъка на удобно разстояние, дори без Лионел Меси и Неймар, които отдавна са отпаднали от високите заплати. Мбапе прибира от парижани внушителната сума от 61 милиона паунда на година, като това вероятно ще се увеличи още повече, ако той подпише нов страхотен договор. Дори и без французина, вероятно ще продължи да оглавяват списъка, въпреки че най-интересното за позицията на ПСЖ е, че е единственият отбор от френската висша дивизия, който присъства.

А Висшата лига е категоричният "победител" след летния трансферен прозорец, като похарчи дори повече от Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички