Официално: ПСЖ се раздели с Кристоф Галтие - посочиха с кои успехи ще го запомнят


Официално: ПСЖ се раздели с Кристоф Галтие - посочиха с кои успехи ще го запомнят
Снимка: GettyImages

1363 0

От ПСЖ официално обявиха раздялата си със старши треньора Кристоф Галтие. Това бе оповестено както на официалния сайт на клуба, така и в каналите му в социалните мрежи. Очаква се съвсем скоро да бъде обявен неговият заместник - Луис Енрике.

"В края на 2022/23 ПСЖ и Кристоф Галтие решиха да прекратят договора между двете страни. Клубът би искал да отбележи професионализма и отдадеността на Галтие, които позволиха на отбора да спечели 11-а титла във френския шампионат.

Той пристигна в ПСЖ на 5 юли 2022 година, като започна с успех за Суперкупата на Франция с 4:0 над Нант (31.07.2022) в Тел Авив. Седмица след това победи с 5:0 Клермон на старта и така отборът стана лидер още от първия кръг, като така и не бе свален от това място до края.

ПСЖ спечели 11-ата си титла в Лига 1 под негово ръководство и така стана най-свещеният клуб в историята на френския футбол.

Всички в ПСЖ благодарят на Кристоф Галтие, както и на неговите асистенти Тиери Олексиак и Жоао Сакраменто, за професионализма и отдадеността, които бяха демонстриране по време на сезона. ПСЖ им пожелава най-доброто до края на кариерата им" - написаха от клуба.

А още преди представянето на Луис Енрике има признаци за напрежение в ПСЖ с негово участие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички