Официално: Маурисио Почетино е новият треньор на ПСЖ


Официално: Маурисио Почетино е новият треньор на ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

2525 0

Маурисио Почетино бе официално назначен за мениджър на Пари Сен Жермен. Бившият наставник на Тотнъм парафира контракт с клуба от френската столица до юни 2022, с опцията за допълнителна година. Аржентинският специалист ще бъде на резервната скамейка за сблъсъка на парижани от Лига 1 със Сент Етиен на 6 януари и ще направи първа тренировка с новия си тим в неделя.

„Изключително щастлив съм, за мен е чест да стана новият старши треньор на Пари Сен Жермен. Бих искал да благодаря на клубното ръководство за доверието, което ми гласуваха. Както добре знаете, този клуб винаги е имал специално място в сърцето ми. Имам прекрасни спомени, особено от уникалната атмосфера на „Парк де Пренс“. Завръщам се в клуба с много амбиция и смиреност, и очаквам с нетърпение да започна работа с някои от най-талантливите футболисти в света“, каза аржентинецът в свое изявление.

„Много сме щастливи да приветстваме Маурисио Почетино за нов старши треньор на първия тим. Горд съм да видя нашия бивш капитан отново в Пари Сен Жермен, клубът винаги е бил негов дом. Завръщането на Маурисио пасва перфектно с нашите амбиции и ще бъде нова вълнуваща страница за клуба – сигурен съм, че феновете ще й се насладят“, сподели президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи.

Почетино, който игра за ПСЖ като защитник в началото на този век, е без работа след уволнението си от Тотнъм през ноември 2019 – няколко месеца, след като изведе „шпорите“ до финала в Шампионската лига. Томас Тухел, който изведе ПСЖ до финала в надпреварата през август миналата година срещу Байерн Мюнхен, загубен с 0:1, бе уволнен след победата над Страсбург с 4:0, но клубът изчака пет дни, преди да официализира уволнението на германеца.

А кои са двете футболни звезди, които ще пристигнат с Почетино в ПСЖ - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички