Колко ще струва на ПСЖ уволнението на Томас Тухел?


Колко ще струва на ПСЖ уволнението на Томас Тухел?
Снимка: Getty Images/Guliver

1929 0

Въпреки липсата на официално съобщение от ПСЖ е ясно, че Томас Тухел вече няма да ръководи отбора Лига 1. Понастоящем парижкият екип работи по плановете за уреждане на уволнението на германеца и в същото време работи по подробности за договора на спрягания за негов заместник Маурисио Почетино.

Тухел напуснал кратката среща в сряда със спортния директор Леонардо ядосан и разочарован, знаейки, че времето му на пейката на "Парк де Пренс" е приключило. Германецът има проблеми с ръководството на  ПСЖ от известно време и се радва на нестабилни отношения с Леонардо, но изненадващо е времето, в което бе взето решението.

Последните резултати не се приемат за обичайни при шампионите от Лига 1 - поражение срещу Лион на 13 декември и равенство с Лил, след като тимът загуби лидерското си място. ПСЖ обаче остава на една точка зад него и се класира за 1/8-финалите в Шампионска лига като победители в групата.

Уволнението на Тухел ще струва на френския клуб седем милиона евро. Наставникът печели около 625 000 евро на месец плюс други променливи бонуси. В този смисъл, с цел избягване на дългосрочни правни битки, ПСЖ са готови да изплатят тази сума. Той спечели две титли от Лига 1 и изведе тима до финал в Шампионска лига. А кое изказване е допринесло за уволнението му - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички