Официално: ПСЖ уволни Томас Тухел


Официално: ПСЖ уволни Томас Тухел
Снимка: Getty Images/Gulvier

3091 0

Френският шампион и финалист от миналия сезон в Шампионска лига - Пари Сен Жермен, обяви раздялата си с досегашния старши треньор Томас Тухел. Този ход е ясен от дни, но парижани официално обявиха решението си днес.

"След задълбочени анализи на спортната ситуация в клуба ПСЖ реши да прекрати договора на Томас Тухел.

Томас Тухел стана треньор на ПСЖ през юли 2018 година, като ръководи тима 127 пъти във всички турнири и записа 95 победи, 12 равенства и 20 загуби (вкарани 342 гола и получени 109). Визитката му при трофеите е две титли от Лига 1 през 2019 и 2020 година, Купата на Франция и Купата на Лигата през 2020 година, два трофея от Суперкупата на Франция през 2018 и 2019 година, като освен това през август тази година изведе Пари Сен Жермен до първия финал в Шампионска лига в историята на клуба.

"Бих искал да благодаря на Томас Тухел и неговия щаб за всичко, с което са допринесли към клуба" - заяви собственикът Насер Ал-Хелайфи и продължи: "Томас вложи много енергия и страст в работата и ние, разбира се, помним добрите моменти, които споделихме заедно. Желая му всичко най-добро за в бъдещето" - пишат парижани на официалния си сайт.

Още преди дни започнаха и спекулациите за новия наставник на френския шампион. Всички те сочат към Маурисио Почетино, който е и фаворитът да наследи поста на Тухел. Дори се появи информация, че Почетино вече се е договорил с ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички