Нова рокада за Моуриньо, ПСЖ е в напреднали разговори с португалеца


Нова рокада за Моуриньо, ПСЖ е в напреднали разговори с португалеца
Снимка: Getty Images

1591 0

На хоризонта се задава поредна мениджърска промяна за Жозе Моуриньо с втория му период в Серия А, който потенциално е към своя край. Радио "Monta Carlo" съобщава, че Луис Кампос, спортният съветник на Пари Сен Жермен, е говорил с агента на Моуриньо за евентуално пристигане това лято.

Моуриньо е водещ избор за ПСЖ, но мечтае и за Зидан

Треньорът на Рома проявява интерес към ПСЖ. RMC Sport съобщава, че ПСЖ "ускорява" приключването на сделката за Моуриньо, личен избор на Кампос, който познава Моуриньо от университетските му дни в Португалия.

Фабрис Хокинс съобщава, че "преговорите са в напреднал етап между Кампос и агента на португалския треньор Жорже Мендеш". Специалния има договор с Рома до 2024 г., така че ПСЖ ще трябва да преговаря с италианците, ако искат да подпишат с 60-годишния португалски треньор.

ПСЖ също мисли за Тиаго Мота или Юлиан Нагелсман, но и мечтае за Зинедин Зидан. От няколко седмици ПСЖ търси треньор на мястото на Кристоф Галтие. Докато кандидатът на Кампос е Моуриньо, катарските медии казват, че ПСЖ иска повече Мота или Нагелсман. А мечтата на Тамим бин Хамад Ал Тани, емира на Катар и собственик на ПСЖ, е Зидан.

Ще бъде голям удар за Рома да загуби треньор, който те смятат за централен за техния проект, но финансовите ограничения при "джалоросите" може да означават, че Моуриньо ще търси успех на друго място. По-рано се появи информация, че Моуриньо е отказал на Челси в знак на лоялност към Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички