Неймар напуска ПСЖ и вече има готов вариант за следващ тим


Неймар напуска ПСЖ и вече има готов вариант за следващ тим
Снимка: Getty Images

20200 0

Неймар може да се превърне в част от проекта на ПИФ в Нюкасъл, гръмнаха на Острова. Новата управа на „джордитата“ ще се опита да привлече нежеланата на „Парк де Пренс“ звезда.

Ръководството на ПСЖ е взело решение, че вече не се нуждае от услугите на бразилското си крило, твърдят източници. Причината е разочароващото отпадане в Шампионска лига от Реал Мадрид в осминафиналната фаза преди седмица.

Неймар е обвързан с парижани до 2025-a и те ще искат около 198 милиона паунда за него. Умопомрачителната сума е близка до тази, за която бе закупен бразилецът през 2017 година от редиците на Барселона.

След закупуването на Нюкасъл от Публичния инвестиционен фонд (ПИФ) в Саудитска Арабия, новите собственици са готови да инвестират крупни суми в клуба и да изградят състав, който да върне тима обратно на картата като фаворит за спечелването на Висшата лига и готов за покоряване на Европа в бъдеще.

Другите опции пред Неймар са евентуалното му завръщане в Барселона, за което се говори вече от година. От друга страна, Манчестър сити и Пеп Гуардиола са на пазара за нападател и надали ще искат да изпуснат играч от класата на бразилеца.

Настоящата кампания не е „най-пъстрата“ за Неймар. Той се бореше с травма в глезена и отсъства два месеца от терените. До момента е отбелязал 5 гола и асистирал за още толкова в 20 участия във всички турнири, а дори се заговори за завръщането на Неймар в Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички