Мбапе, с горчивина: Мислех, че не мога да играя пред хора, мислещи ме за маймуна


Мбапе, с горчивина: Мислех, че не мога да играя пред хора, мислещи ме за маймуна
Снимка: Getty Image

1775 0

През месец юни тази година звездата на ПСЖ и Франция Килиан Мбапе разкри, че е обмислял да сe откаже от националния отбор, след като на няколко пъти е ставал жертва на расизъм от страна на фенове.

"Преди казвах: „Не мога да играя пред хора, които ме мислят за маймуна. Няма да играя. Но след това говорих за това с футболисти, които играят с мен и ме развеселяват. И тогава реших, че отказът ми да изляза на терена ще покаже на всички, че съм се предал, а това е лошо. Защото смятам, че трябва да бъда пример за всички", сподели нападателят, дни преди старта на Световното първенство в Катар, в интервю за "Sports Illustrated".

23-годишният футболист направи своя дебют за представителния отбор на Франция през март 2017 година и до този момент има записани 59 мача с екипа на "петлите".

Преди 4 години пък Мбапе бе част и от тима, който триумфира със световната титла на Мондиала в Русия. Сега юношата на Монако отново е сред повиканите футболисти от Дидие Дешан, които ще се опитат да защитят титлата си на Световното първенство в Катар. "Петлите" са в една група с тимовете на Австралия, Дания и Тунис. По-рано Мбапе обясни, че според Ноел льо Гре расизъм срещу него не е имало. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички