Аржентински фенове избухнаха с расистки обиди към Франция и Килиан Мбапе


Аржентински фенове избухнаха с расистки обиди към Франция и Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images

1794 0

Фенове на Аржентина в Катар изпълниха отвратителни расистки и трансфобски скандирания към Килиан Мбапе и Националния отбор на Франция. Привържениците бяха интервюирани за телевизионен сегмент, след като пристигнаха рано за турнира в Близкия изток.

Репортер от TyC Sports - базиран в аржентинския спортен канал - ги помоли да изпълнят песен пред камерите... преди нещата да се объркат. Въпреки, че дори "гаучосите" не са в същата група с французите, привържениците радостно насочиха отвратителните си скандирания към "трикольорите".

Аржентинските фенове изпълниха гнусна песен, в кояито твърдяха, че френските играчи са "всички от Ангола". Един играч във френския отбор - Едуардо Камавинга, е роден в африканската държава - преди да се премести във Франция на двегодишна възраст. 

Миксът от наследство на "петлите" е бил обект на прицел от съпернически фенове и преди, въпреки че са били празнувани у дома - с техния победоносен отбор от 1998 г., наречен нежно "Black Blanc Beur" - което означава "Черен, бял, арабски".

Аржентинските фенове се насочиха и към френската звезда Мбапе с трансфобски скандирания. Тяхната отвратителна песен се опитваше да обиди нападателя на ПСЖ по отношение на слуховете около личния му живот.

По време на скандирането смутеният репортер на TyC Sports трябваше бързо да накара феновете да спрат. Франция и Аржентина може да играят един срещу друг на осминафиналите в Катар. Те се срещнаха на този етап последно в Русия 2018, като Мбапе с два гола участва във вълнуващата победа на своя отбор с 4:3 .

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички