Лионел Меси в центъра на комфортната победа на ПСЖ над последния в Лига 1 (ВИДЕО)


Лионел Меси в центъра на комфортната победа на ПСЖ над последния в Лига 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6682 0

ПСЖ се наложи над последния във временното класиране на Лига 1 – Анже, с 2:0 в двубой от 18-тия кръг на Лига 1. В герои за домакините се превърнаха Уго Екитике и Лионел Меси, които се отчетоха с по гол през двете полувремена – 5-тата и 72-рата минута.

По този начин парижани затвърдиха едноличното си класиране на върха, тъй като събраха 47 точки, докато прекият им съперник Ланс, който нанесе първа загуба през сезона на възпитаниците на Галтие, завърши наравно със Старсбург и остана на 6 точки зад първия. Анже пък остава дълбоко на дъното с едва осем точки след 18 мача.

Първата част отиде на сметката на домакините, които затвърдиха амбициите си с ранното попадение, но в последствие срещнаха проблем с удвояването на резултата. В началото на втората част гостите отговориха с известен натиск, но Меси оформи крайния резултат. По-късно Неймар също реализира, но попадението му бе отменено поради засада. 

Първо полувреме:

Домакините взеха инициативата в двубоя от самото начало, като контролира кълбото през 90% от първите пет минути. Именно и толкова бяха нужни на домакините, за да открият чрез младия Екитике! 1:0!

В 23-тата минута домакините бяха близо до удвояване с едва втория си удар в срещата, след като опитният Серхио Рамос засече с глава центиране от статично положение на Лео Меси. Опитът обаче бе париран. 

Домакините имаха контрол над цялото първо полувреме, но не успяха да удвоят преднината си в следващите минути. Анже се отчете с едно голово положение, но то не създаде проблеми пред Донарума.

Второ полувреме:

През следващите минути гостите взеха част от инициативата и създадоха някои опасности пред вратата на Донарума, като до попадение можеше да се стигне след десетина минути.

В 70-тата минута се стигна до попадение на Лионел Меси след страхотна атака пред вратата на гостите. Той завърши комбинация между Мукиеле и Екитике. Първоначално голът бе отменен, но след преглед с ВАР - резултатът бе покачен на 2:0!

 

В 83-тата минута Неймар оформи класическа преднина след страхотно попадение от движение, но бе отменено поради засада. Ситуацията също бе преразгледана от ВАР, но нищо не се промени. 

Стартови състави:

ПСЖ: Донарума, Мукиеле, Маркиньос, Рамос, Бернат, Фабиан, Данило, Витиня, Меси, Екитике, Неймар

Анже: Бернардони, Думбия, Блажич, Хунтонджи, Бамба, Бенталеб, Менди, Хуну, Абдели, Капеле, Сима

Преди мача:

Възпитаниците на Кристоф Галтие не бяха допускали поражение в 16 двубоя от Лига 1 през сезона, но именно в последния кръг загубиха от втория - Ланс, с 1:3 като гост. Анже пък има само две победи и още толкова равенства, които да се различават от пораженията през кампанията.

ПСЖ е побеждавал неизменно съперника си в последните 10 двубоя за всички турнири в последните години, като за последно един срещу друг се изправят през пролетта за крайното 0:3. Тогава попаденията бяха дело на Мбапе, Рамос и Маркиньос. 

Една от най-големите новини пред парижани и евентуалното завръщане на триото в атака - Мбапе, Неймар, Меси, които получиха почивка в двубоя за Купата наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички