Лионел Меси прибягва за първи път до клауза в договора си, която е срещу ПСЖ


Лионел Меси прибягва за първи път до клауза в договора си, която е срещу ПСЖ
Снимка: Getty Images

47643 0

Както е всеизвестно, Лионел Меси подписа с френския гранд ПСЖ през това лято, след като договорът му с Барселона изтече и нямаше как да бъде подновен поради рестрикции от страна на испанската Ла Лига и неразумното ръководене на каталунците в последните години.

В крайна сметка парижани привлякоха Меси, а в контракта има много клаузи. Една от тях ще бъде използвана за първи път след дни, като касае аржентинския национален отбор, информира аржентинското издание TyC Sports.

Всичко идва оттам, че 34-годишният атакуващ футболист е сложил на приоритетно място националния отбор пред ПСЖ, когато се касае до официални мачове или контроли. Самият Меси е изключително мотивиран и посветен в Аржентина, след като изведе отбора до дългоочаквания трофей и спечели Копа Америка.

А с наближаващото Световно първенство по футбол през 2022 година няма как парижани да разделят Меси от Аржентина по време на мачовете. Именно сега има прекъсване за тези срещи, при което клаузата ще влезе в сила.

Изглежда доста трудно (предвид и многото път, и часовата разлика) Меси да играе за Аржентина срещу Боливия в петък 02:30 сутринта (българско време), а в събота от 18:00 (българско време) да играе и за ПСЖ. A изборът ще бъде ясен.

Освен тази част от клаузата, всъщност хора от щаба на аржентинския национален отбор имат правото на достъп до тренировъчните бази на ПСЖ. Това е било лесно договорено, имайки предвид и че старши треньорът Маурисио Почетино + още 4-ма играчи от първия отбр са аржентинци.

А защо президентът на ПСЖ възнегодува срещу финансовия феърплей?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички