Президентът на ПСЖ атакува Суперлигата и заяви: Финансовият феърплей трябва да бъде преразгледан


Президентът на ПСЖ атакува Суперлигата и заяви: Финансовият феърплей трябва да бъде преразгледан
Снимка: Getty Images

998 0

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи отново атакува създателите на Европейската Суперлига, заявявайки, че опитът за отцепничество само е обединил клубовете, вместо да ги раздели:

"Не искам да говоря много за Суперлигата, защото това ще отнеме фокуса от това, с което се занимаваме с клубовете. Ще кажа само, че те се опитаха да ни разделят, но постигнаха обратното, като ни сближиха и ни направиха по-силни. Докато трите бунтовни клуба прахосват енергия, изкривяват версиите си и продължават да викат към небето, останалите продължаваме напред и концентрираме всичките си сили върху изграждането на по-добро бъдеще за европейския футбол, обединени и заедно", заяви той по време на Общото събрание на Асоциацията на Европейските клубове.

"Трябва да имаме финансова стабилност. Ако не реагираме бързо, последствията могат да бъдат непоправими. Финансовият феърплей трябва да бъде преразгледан. Трябва да имаме по-силни взаимоотношения с УЕФА. И двете страни вярваме, че футболът е за всеки", добави босът на ПСЖ, а думите му идват на фона на всеобщото недоволство, че парижани не спазват никакъв финансов феърплей и никой не ги наказва за това!

"Един от най-важните въпроси, по които трябва да се вземе решение, е календарът с международните мачове. Ние сме в критична ситуация. По този въпрос не могат да бъдат взети единодушни решения. Накрая трябва да премахнем политиката от футбола. Не може да има натиск от нито едно правителство", коментира Ал-Хелаифи по отношение на сгъстения футболен календар.

Eдин от капитаните на Барселона - Серхио Бускетс, наскоро също заговори за многото мачове, които отборите се налага да играят и отправи предупреждение към обществеността!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Одисеята на Ганчо Василев - от звезда на Мюнхен 1860 до доайен на ЦСКА (СНИМКИ И ВИДЕО)

Един от футболистите с изключително удивителна кариера е Ганчо Василев. Нападателят е звезда на Мюнхен 1860...

Реклама

Най-четени новини


виж всички