39 години в кома, доктор с фатална грешка - фаталният изход на френски играч


39 години в кома, доктор с фатална грешка - фаталният изход на френски играч
Снимка: Twitter

6563 0

Бившият френски национал – Жан Пиер Адамс, който бе в кома цели 39 години след груба лекарска грешка почина. Бранителят на Пари Сен Жермен си отиде от този свят на 73-годишна възраст, след като близо четири декади бе в клинична смърт.

През 1982-а година играчът получава контузия в колената и му се налага да направи операция.

Той влиза в клиника в Лион за наглед рутинна операция, но не я напуска никога повече. Анестезиологът прави фатална грешка, пращайки играча в кома, който е в това състояние 40 години. Вярвате или не, но от болницата никога не се извиняват на семейството.

Тяхната защита е, че имат малък брой добри анестезиолози по това време, а по време на операцията играчът е лошо инхалиран. Получава се блокиране на притока на кислород и се случва сърдечен арест, който нанася непоправими вреди на мозъка. Оттогава нататък играчът не се събужда повече.

Семейството на футболиста съди лекаря, причинил това на мъжа, а той получава глоба от … 1 месец затвор, след което това е заменено със 750 евро. Съпругата на Адамс, която е неотлъчно до него, не желае евтаназия.

„Сестрите ми казваха, че той никога няма да бъде същия. Мисля, че обаче разбираше моя глас и знаеше, че съм до него”, казва Бернадет. Жан-Пиер оставя в живота си двама сина.

Адамс започва кариерата си в Ним през 1970-а година, след което играе за Ница. ПСЖ, Мюлюз и Шалон. Националната фланелка пък я е обличан 22 пъти между 1972-а и 1976-а. А историята на великия "бомбардировач" Герд Мюлер, вижте в този материал.

https://www.sportlive.bg/tags/9955
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички