Голям проблем за Интер Маями: Ето колко мача ще пропусне Лео Меси заради Копа Америка


Голям проблем за Интер Маями: Ето колко мача ще пропусне Лео Меси заради Копа Америка
Снимка: Getty Images

1271 0

Лидерът на Интер Маями - Лионел Меси, е напът да пропусне 7 много важни мача за своя тим заради участието на Аржентина на Копа Америка през лятото на 2024 година.

Лионел Меси поема за Копа Америка в труден момент

Надпреварата за определяне на надмощието на Южна Америка ще се състои през лятото. Меси, ако е здрав, несъмнено ще бъде капитан на отбора на Лионел Скалони в турнира. Преди надпреварата "Ла Албиселесте" ще изиграе и два приятелски мача като част от подготовката си. Те играят с Еквадор на 9 юни и с Гватемала на 14 юни.

Още: Бивш италиански национал: Дори и на 80 години Лионел Меси ще е най-добрият в МЛС

 

Приключенията за Аржентина в груповата фаза започват на 20 юни срещу Канада. "Гаучосите" също ще играят с Чили и Перу съответно на 25 и 29 юни. Въпреки че не е сигурно колко далеч ще продължат действащите световни шампиони, финалът на състезанието е насрочен за 14 юли.

Ако Меси и компания стигнат до финала и имат шанса да защитят статута си на шампиони на Копа Америка, "Ла Пулга" потенциално може да пропусне седем мача за Интер Маями.

Става дума за срещите с Филаделфия (15 юни), Кълъмбъс Крю (19 юни), Нешвил ФК (29 юни), Шарлът ФК (3 юли), Синсинати ФК (6 юли), Торонто ФК (17 юли) и Чикаго Файър (20 юли).

Още: "Опитвах се да ги имитирам" - Джамал Мусиала назова двама футболисти, на които се е възхищавал като дете

Познавачът на гениите във футбола - Капело: Ламин Ямал няма да стане гений

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички