13 милиона за 3 заплати: Вижте по колко плащат ПСЖ месечно на суперзвездите


13 милиона за 3 заплати: Вижте по колко плащат ПСЖ месечно на суперзвездите
Снимка: Getty Images

3772 0

Заплатите на световноизвестните футболисти винаги са предизвиквали огромен интерес в световната общественост, а стотици са спекулациите по този въпрос.

Френското издание L'ÉQUIPE до голяма степен приключи част от предположенията, конкретно върху ПСЖ, който на практика е един от световните колоси, който има възможността да предложи сред най-високите заплати.

Безспорният лидер

Очаквано или не - Килиан Мбапе е футболистът, който получава най-много на месечна база на "Парк де Пренс" със своите 6 милиона евро. На практика това е близо 10 пъти повече от заплатата на мениджъра Кристоф Галтие, гарантиращ си от договора с парижани по 665,000 на месец.

Той пое тима през лятото и се превърна в най-скъпоплатения мениджър в Лига 1, но откровено разочарова, предвид представянето на "принцовете". 

Добре познатото дуо

На второ място в низходящата класация на заплатите в ПСЖ е дългогодишната суперзвезда - Неймар, с 3,675 милиона евро на месец. Той често бива критикуван за високата си заплата, тъй като в голяма част от кариерата си в клуба бива контузен.

Тройката бива запълнена от легендата на световния футбол - Лионел Меси. Аржентинецът е втори сезон на "Парк де Пренс", а заплатата му бива определена от L'ÉQUIPE като 3,375 милиона евро.

Осезаемата разлика

Разликата между трите суперзвезди и останалите в клуба е осезаема, като четвъртият - Маркиньос, получава по милион и двеста хиляди евро на месец, което е драстично по-малко.

От изданието добавят, че звездите с изтичащи договори - Лионел Меси и Серхио Рамос, не са готови да намалят сериозно заплатите си при евентуално преподписване. За справка испанецът е едва осми по месечно заплащане със 791.600 евро.

Вижте каква е заплатата на Холанд, който получава осезаемо повече от Лионел Меси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички