Докато в Реал Мадрид мъдрят как да купят Мбапе, Ливърпул го отмъква под носа им


Докато в Реал Мадрид мъдрят как да купят Мбапе, Ливърпул го отмъква под носа им
Снимка: Getty Images/Guliver

1640 0

Ръководството на Реал Мадрид обмисля различните варианти, по които може да привлече Килиан Мбапе в отбора си. "Белия балет" обаче трябва да внимава за присъствието на английския шампион Ливърпул, който може да се възползва от пасивната позиция на Реал по трансфера на Мбапе, пише "Мундо Депортиво".

В ПСЖ се опитват възможно по-скоро да подновят договора на Мбапе, но френският нападател обяви, че засега няма да подписва нов договор и ще изчака, докато прецени къде иска да играе занапред. В същото време Реал търси начини, с които да закупи Мбапе, а след това и да изплаща заплатата му.

Очаква се ПСЖ да "таксува" Реал със сума от порядъка на 160 милиона евро, а освен това на "Бернабеу" трябва да имат предвид и високата заплата на играча - около 21 милиона евро на сезон. В момента "белите" не могат да си позволят такъв разход. Затова клубът обмисля да се раздели с двама играчи - вероятно Винисиус ще е един от тях, който може и да бъде част от сделката.

В идеалния случай Мбапе няма да поднови договора си с ПСЖ, а Реал ще изчака до лятото на 2022-ра, за да го привлече със свободен трансфер. Такъв сценарий обаче може да постави трансфера под сериозен риск заради желанието на Ливърпул също да го привлече в редиците си.

Мбапе: Ако подпиша с ПСЖ, то ще е за много години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички