Тайните на Рафаел Варан, за да стане най-използваният играч на Зидан


Тайните на Рафаел Варан, за да стане най-използваният играч на Зидан
Снимка: Getty Images/Guliver

1008 0

Рафаел Варан е най-използваният полеви играч в Реал Мадрид от Зинедин Зидан, а само Тибо Куртуа е изиграл повече минути от французина през този сезон. С 2 205 минути на сметката си през този сезон, французинът отново е ключов играч за Зидан и продължава да се справя добре след операцията си през 2013 г. на коляното, за да премахне част от десния си менискус.

Варан беше събрал 15 поредни 90-минутни изяви, преди да се наложи да напусне на полувремето при полуфиналната загуба за Суперкупата на Испания. През този сезон той е пропуснал само два пъти цели 90 минути, срещу Уеска и Алкояно.

През последните сезони Варан винаги е бил един от най-редовните играчи в клуба. През 2015/16 г. изигра 43 от 44 мача, след сложен сезон 2013/14, в който изигра само 1597 минути и бе 16-ият най-използван играч.

Но след като се възстанови, важността му веднага си пролича. След контузията и бранителят признава, че се променя. "Ядях една и съща закуска в продължение на 23 години, но видях, че нещата не вървят добре, тъй като бях контузен, затова го промених", каза Варан.

Близки до играча вярват, че зад неговата трансформация се крият много малки подробности. Един от тях е, че опитът му е помогнал да овладее умората си по-добре и сега обръща повече внимание на възстановяването. Според Международния център за спортни изследвания, Варан е седмият най-използван играч във висшите европейски лиги през 2020 г., добавяйки 4 123 минути.

A в Испания се появи информация, че Рафаел Варан иска да напусне Реал Мадрид- ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички