"Ненужният" играч на Реал Мадрид, който е титуляр вече 20 поредни мача


"Ненужният" играч на Реал Мадрид, който е титуляр вече 20 поредни мача
Снимка: Getty Images/Gulliver

3420 0

Лукас Васкес е в първия отбор на Реал Мадрид от сезон 2015/16 насам и вече има около 230 официални двубоя. Той имаше много силни периоди при предишния престой на Зинедин Зидан, но след това формата му драстично спадна и той сякаш изпадна в дупка.

Дори и в последните месеци усилено се говореше, че испанецът е сигурен напускащ и че "кралския клуб" няма нужда от него, още повече, че договорът му изтича през това лято. И изведнъж контрактът му трябва да бъде подновен на всяка цена и стартира титуляр за тима вече 20 поредни мача.

Контузията на Дани Карвахал (а едновременно с това и на Одриосола, и на Начо) направи така, че Лукас Васкес, който по принцип е дясно крило, да играе отдясно на отбраната, а с представянето си стана предпочитан избор пред Одриосола и Начо. Той показа на Зидан, че може да разчита на него и когато не играеше отдясно в защита, той отново фигурираше сред титулярите, просто в по-предна позиция.

Последният път, в който той не бе титуляр, датира от 24 октомври 2020 година, когато се състои Ел Класико на Камп Ноу (победа с 3:1 за Реал). Тогава той се появи като резерва и игра 48 минути, което отново си е над половин двубой.

A в Испания се появи информация, че Рафаел Варан иска да напусне Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички