Челси решава проблемите в защита със звезда от Лига 1


Челси решава проблемите в защита със звезда от Лига 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1583 0

Лондонският Челси е в разговори с френския Монако, за да вземе централния бранител Беноа Бадиашил. 21-годишният защитник се присъединява към академията на монегаските още през 2016-а година и е един от най-големите таланти на своята позиция на Стария континент.

Бадиашил вече има 135 мача за тима от Княжеството във всички надпревари и е вкарал шест гола и е подал за три други от 2018-а година насам.

До този момент той има и два мача за Франция, но през този сезон страда от редица травми, което лимитира изявите му по френските терени, както и в мачовете на Монако от Лига Европа.

Централният бранител има още 18 месеца по своя договор с клуба от „Стад Луи II”, което поставя в неприятна ситуация Монако за преговори и от това Челси възнамерява да се възползва.

Манчестър Юнайтед беше спряган за закупуването на футболиста през лятото, но до сделка не се стигна. Според The Athletic обаче „сините“ вече са отворили дискусии с колегите си от Монако за зимен трансфер, след като Челси иска да подсили отбранителната си зона.

Медията добавя, че се говори за трансфер от порядъка на 35 милиона евро и той трябва да се случи в началните дни след отварянето на зимния пазар на футболисти. „Сините“ взеха Уесли Фофана и Калиду Кулибали в тази зона през лятото, след като клубът беше напуснат от Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен.

Фофана обаче е аут за няколко месеца с травма в коляното, а Кулибали ще навърши 32 години идната година и англичаните гледат за негов заместник. А кой голаджия парафира с Челси, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички