Цели 5 клуба са по-скъпи от Барселона и Реал Мадрид през 2022-ра (класация)


Цели 5 клуба са по-скъпи от Барселона и Реал Мадрид през 2022-ра (класация)
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

5431 0

Испанските колоси Барселона и Реал Мадрид са два от най-големите и успеншни футболни клубове в света, но през 2022 година те са далеч от върха - поне що се отнася до стойност на отборите им. Макар "кралете" да спечелиха Шампионска лига, те дори не попадат в топ 5 на най-скъпите отбори за годината.

Манчестър Сити - най-скъпият отбор през 2022 година

Специализираният портал Transfermarkt изчислява стойността на всеки един клуб, а безспорен номер 1 е английският шампион Манчестър Сити, който бе избран и за Отбор №1 от УЕФА. Съставът на "гражданите" е оценяван на 1,06 милиарда евро и изпреварва втория в подреждането Байерн Мюнхен с близо 100 милиона (920,7 млн. евро).

ПСЖ остава зад Байерн Мюнхен

Третият най-скъп отбор през 2022-ра е Пари Сен Жермен. Френският шампион е оценяван на 889,5 млн. евро, а там се подвизават и три от най-големите звезди на световния футбол - Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе. Веднага след ПСЖ се нарежда Ливърпул с 867 млн. евро, където най-скъп е Мохамед Салах.

Челси по-скъп от Реал и Барса

В топ 5 на най-скъпите отбори попада и тимът на Челси (846 млн.), който през 2022-ра дори премина през смяна на собствеността, както и треньорски рокади. Едва след това идват и отборите на Реал Мадрид и Барселона, съответно с 839 млн. и 799,5 млн. Топ 10 се допълва от отборите на Арсенал, Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

Челси вече смени собствеността си, но други два английски гранда също готвят такава - Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Предателство или просто бизнес: защо FSG продава Ливърпул - четете в линка към статията на SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички