Жена сложи край на проекта "Монако"


Жена сложи край на проекта "Монако"
Снимка: Getty Images/Guliver

2454 0

Как е възможно клуб с високи амбиции само в рамките на година да се откаже от услугите на най-скъпите и добрите си футболисти и да се превърне в непретенциозен отбор? Това е въпросът, който си задават в Монако. Отговорът обаче е съвсем прост.

Собственикът на тима Дмитрий Риболовлев се разведе със съпругата си Елена Риболовлева и това се отрази на финансовото състояние на Монако. Руският бизнесмен бе принуден да плати 3.2 милиарда евро на вече бившата си жена, като тази сума се равнява на половината му богатство. Така по разбираеми причини той трябваше драстично да свие бюджета на отбора, където играе Димитър Бербатов.

През 2008 г. Елена Риболовлева реши да поиска развод, след като разбра, че съпругът й е наел частни детективи да следят всяка нейна стъпка. В крайна сметка двамата се разделиха през май, а Дмитрий Риболовлев трябваше да сложи край на мечтата си да направи Монако един от най-силните тимове в Европа.

Воден от амбициите си, през миналия сезон изразходва 230 млн. евро за нови попълнения и изцяло поднови състава. В тима бяха привлечени куп звезди, сред които Радамел Фалкао от Атлетико (М) за 65 млн. евро, както и Хамес Родригес (45 млн. евро) и Жоао Моутиньо (25 млн. евро) от Порто.

Това лято заради скъпия си развод руският милиардер трябваше да се раздели с най-добрите си футболисти. Хамес Родригес отиде в Реал (М) срещу 80 млн. евро, Фалкао премина под наем в Манчестър Юнайтед (10 млн. евро) и Еманюел Ривиер в Нюкасъл (6 млн. евро), а клуба напуснаха още Ерик Абидал (Олимпиакос), Исимат-Мирим (ПСВ Айндховен), Мунир Обади (Верона) и Серхио Ромеро (Сампдория).

За разлика от предишното лято Монако бе доста пестелив на трансферния пазар. Бяха привлечени само двама играчи - Тиемуе Бакайоко и Аймен Абденур, за общо 21 млн. евро.

Все пак опитните Жоао Моутиньо и Димитър Бербатов останаха в клуба, но и двамата са наясно, че при създалата се ситуация и през този сезон ще доминира Пари Сен Жермен във Франция.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички