Ново разкритие: ПСЖ си правели трансферите и според цвета на кожата!

Още интересни информации от кухнята на френския гранд Пари Сен Жермен станаха достояние на обществото благодарение на Football Leaks. Разбира се, голяма част от изнесените досега факти бяха опровергани от засегнатите, но вероятността те да са истина остава голяма.

Според френския сайт за разследваща журналистика Mediapart между 2013 и пролетта на тази година скаутският департамент на парижани е попълвал бланки с имената на млади футболисти, упоменавайки техния етнос. Произходът на играчите е бил определен като френски, северноафрикански, западноиндийски или африкански.

Football Leaks: Саркози обещал на Катар Мондиал 2022, ако вземе ПСЖ

Журналисти от водещи издания в Европа, обединени под името "Football Leaks", продължават да разобличават клубове и футболни личности в измама. Об...

FOOTBALL LEAKS: ПЛАТИНИ И ИНФАНТИНО СА ПОКРИЛИ ЧАСТ ОТ ФИНАНСОВИТЕ ИЗМАМИ НА ПСЖ

Расовото профилиране във Франция е незаконно. Mediapart твърди, че разграничението е било използвано за подписа на нови млади футболисти. Противоречието достига върховата си точка през март 2014 година, когато вниманието на скаутите на ПСЖ е привлечено от 13-годишния талант Ян Гбохо, който тогава се състезаваше за тима на Роуен в района на северна Франция. Скаут на шампионите е определил произхода на играча като "западноиндийски“ през ноември 2013 година. При попълването на бланката има четири опции до графата етнос: френски, северноафрикански, западноиндийски и африкански.

Сайтът за разследваща журналистика цитира скаута, който е забелязал Гбохо – Серж Фурние: "Вместо френски произход е трябвало да бъде бял, особено след като всички играчи, които ни препоръчват, бяха французи. ПСЖ не искаше да купува играчи от Африка, защото никога не можеш да бъдеш сигурен за тяхната рождена дата“, казва Фурние. Същият играч – младежки френски национал, роден в Кот Д‘Ивоар, в крайна сметка подписва с друг клуб от френската Лига 1 в лицето на Рен. Преди няколко седмици пък стана ясно, че има съмнения и за уреден мач с участието на ПСЖ - вижте подробности по темата.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!