Франция с нов скалп преди Световното - доогорчи Италия


Франция с нов скалп преди Световното - доогорчи Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

1216 0

Франция записа нова победа в контролите преди Мондиала. Дни след като победиха Ирландия с 2:0, "петлите" се наложиха и над големия отсъстващ на Световното - Италия, с 3:1. Момчетата на Дидие Дешан откриха рано резултата - в 8' Сиригу отрази удар на Мбапе, но топката попадна в Юмтити, който я вкара в мрежата за 1:0.

В 20' "петлите" можеха да поведат с 2:0, но гредата спаси "адзурите". Ударът бе на Канте. Десетина минути по-късно обаче Франция успя да удвои аванса си чрез дузпа. Тя бе свирена за нарушение на Мандрагора в наказателното поле и бе реализирана от Антоан Гризман.

Италия успя да намали в 36', след като Лорис спаси изстрел на Балотели, но топката попадна у Бонучи, който реализира без колебание. Малко след почивката отново гредата спаси Италия след удар на Дембеле. Младокът обаче успя да се разпише все пак в 63' с красив гол.

В други снощни контроли Австралия разби Чехия с 4:0, Южна Корея загуби от Босна и Херцеговина с 1:3. Тунис и Турция завършиха 2:2 в зрелищен мач с червен картон за турците, а победител не излъчиха в срещата помежду си и Египет и Колумбия (0:0).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички