Звездата на Челси Кристиан Пулишич обмисля да прекрати 4-годишния си престой на "Стамфорд Бридж"?


Звездата на Челси Кристиан Пулишич обмисля да прекрати 4-годишния си престой на "Стамфорд Бридж"?
Снимка: Getty Images

1548 0

Нападателят на Челси - Кристиан Пулишич, може да потърси изхода на "Стамфорд Бридж" по време на летния трансферен прозорец. Националът на САЩ все по-трудно намира място сред стартовите 11 на лондончани след пристигането си от Борусия Дортмунд през 2019-а година.

"ESPN" съобщава, че състезателят може да напусне клуба, а голяма роля за това да изиграе желанието на ръководството на "сините" да съкрати състава си. Главна причина са многото попълнения, които поставят под риск тима от финансови рестрикции.

"NBC Sports" пък информира, че към играча вече има интерес от други клубове като Манчестър Юнайтед, Борусия Дортмунд и 3 отбора от елита на САЩ - Лос Анджелис, Маями и Аталанта. Пристигането на хора като Михайло Мудрик и Жоао Феликс задълбочиха проблемите на Пулишич с намиране на място сред избраниците на Греъм Потър.

Формата на Пулишич

От акостирането си на Острова американецът има на сметката си изграни 137 двубои с екипа на Челси. В тях той записва 26 гола и 21 асистенции, печелейки Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

През настоящата кампания обаче цифрите изобщо не говорят в негова полза. Във всички турнири към момента той записа 22 мача с едва 1 гол и 2 асистенции. 

Пулишич и клубът имат на разположение няколко месеца, за да решат бъдещето му. Сред многото отбори, желаещи подписа му, се нареди и един от най-великите клубове в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички