Знаел ли е Абрамович за старта на войната? Ето какво е направил в деня на нахлуването в Украйна


Знаел ли е Абрамович за старта на войната? Ето какво е направил в деня на нахлуването в Украйна
Снимка: Getty Images

11735 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович изглежда е очаквал да му бъдат наложени санкции, защото е направил два хода точно на 24 февруари, когато стартира инвазията на Русия в Украйна. Тези негови действия предполагат, че босът на сините от Лондон е знаел, че войната ще започне, пише „Труд“.

Руският олигарх е близък до режима на Кремъл и не успя да избяга от санкциите на правителството на Великобритания.

Родното издание припомня, че на 10 март всички сметки в Обединеното кралство на Абрамович бяха блокирани, а Челси няма право да извършва трансфери и да има доходи от продажбата на билети. Той пое лондонския клуб през 2003 година. 

Какво обаче направи Роман Абрамович  на 24 февруари, в деня, в който Русия нахлу в Украйна? Точно на тази дата руският олигарх отстъпва контрола на базираната в Кипър компания „Ervington Ivestment Limited“ на мениджъра на Челси Юджийн Тененбаум. Най-вероятно - фасадно. Тененбаум е близък сътрудник на Абрамович и работи за Челси от 2003 г., когато той пое контрола в клуба.

За Reuters Тененбаум  твърди, че е купила „Ervington Investments Limited“, инвестиционна компания на стойност десетки милиони долари, от тръст, в който Роман Абрамович и децата му са били бенефициенти. Тя обаче не разкрива сумата, която е платена по сделката.

Също на 24 февруари, Абрамович отдава дела си в „Norma Investments“, друг бизнес партньор, на Давид  Давидович, според The ​​Wall Street Journal.  Давидович беше описан от Forbes като „дясна ръка на Роман Абрамович“.

Следвайки логиката, става ясно, че щом не се е погрижил предварително за Челси, клубът не е сред водещите приоритети за крупния бизнесмен, които могат да му донесат мега печалба.

А ето колко е точният брой на офертите за закупуване на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички