Решението е взето: Роман Абрамович официално бе отстранен от Челси


Решението е взето: Роман Абрамович официално бе отстранен от Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

3480 0

Официалният край на ерата "Роман Абрамович" в Челси бе сложен днес, 12 март, след като ръководството на английската Висша лига обяви, че премахва руснака от директорската позиция в клуба.

Милиардерът, който попадна под санкциите на правителството във връзка с военния конфликт между Русия и Украйна, повече няма право да се замесва в каквито и да било решения или операции, свързани със "сините"!

В краткото изявление се добавя, че това решение няма да рефлектира върху възможностите на тима на Томас Тухел да тренира или да играе мачове:

"В следствие на наложените от правителството санкции, ръководството на Висшата лига премахва Роман Абрамович от директорската позиция в Челси. Решението на лигата не рефлектира по никакъв начин върху възможностите на клуба да тренира и да играе своите мачове, както постановява лиценза, издаден от правителството, които изтича на 31 май 2022 година", казва говорителят на Лигата.

Вижте още: Радостна вест в Челси: Властите се разбраха с Роман Абрамович, очаква се бърза сделка?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички