Бъдещето на Челси е заложено на карта - всичко се решава в следващите 72 часа


Бъдещето на Челси е заложено на карта - всичко се решава в следващите 72 часа
Снимка: Getty Images

2218 0

Бъдещето на европейския клубен шампион Челси е заложено на карта и ще се реши в следващите 72 часа. Британският "Мирър" съобщава, че в този период "сините" ще трябва да решат коя от офертите, пристигнали в клуба, да бъде приета.

Както е известно, собственикът на Челси Роман Абрамович обяви клуба за продажба, след като го застигнаха санкциите на британското правителство заради предполагаемите връзки на руския олигарх с президента на Русия Владимир Путин.

"Мирър" информира, че битката за нов собственик на Челси е между трима кандидат-купувачи. Единият кандидат е американският милиардер Тод Боели, другият е семейство Рикетс, което притежава Чикаго Къбс, а третият кандидат е Уди Джонсън, който е собственик на Ню Йорк Джетс.

КОСМИЧЕСКА ОФЕРТА ЗА ЧЕЛСИ ДОЛЕТЯ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ!

Британският бизнесмен и фен на Челси Ник Канди, както и най-голямата медийна група в Саудитска Арабия и Близкия Изток въобще - Saudi Media Group, също излязоха с оферти, но за момента последните два кандидата не са считани за фаворити.

След санкциите срещу Абрамович преговорите за смяната на собствеността в Челси се водят от американската банка "Рейн Груп", която постави краен срок петък, 18 март, в който трябва да се избере оферта. След избирането на оферта банката ще получи лиценз от британското правителство да бъде посредник при сключването на сделката.

Заради санкциите Роман Абрамович на практика няма да получи нищо от продажбата на Челси. Очаква се в следващите часове "сините" да приемат оферта за новия собственик, а целият процес по смяната на собствеността да приключи в рамките на няколко седмици.

Темата "Челси" продължава и в тези материали!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички