"Завръща се"! Юрген Клоп най-накрая с добри новини за Ливърпул преди мача с Лийдс


"Завръща се"! Юрген Клоп най-накрая с добри новини за Ливърпул преди мача с Лийдс
Снимка: Getty Images

11143 0

Треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, най-накрая излезе с положителни новини относно кадровите проблеми в отбора. След като няколко седмици подред специалистът трябваше да се справя със сериозни липси, сега той си връща един от ключовите играчи.

На пресконференция преди предстоящия мач срещу Лийдс, германският наставник сподели информация, че Луис Диас ще бъде на разположение. Двубоят от 31-ия кръг на Висшата лига срещу "белите" ще се състои в понеделник (17-и април) от 22:00 часа българско време.

26-годишният Диас претърпя сериозна травма в коляното по време на загубата от Арсенал с 2:3 миналата година. 2 месеца по-късно той се завърна на тренировки, но така само усложни проблема и продължи да отсъствието си близо 6 месеца. Преди няколко седмици обаче постепенно започна да подновява заниманията със съотборниците си.

"Да, той е на 100% готов при тренировките. С него всичко е напълно нормално при подготовката и сега трябва да го приобщим отново. Ще бъде в състава, ако нещо друго не се случи и оттук нататък продължаваме. Това е", коментира Клоп пред медиите и продължи с отговор на любопитен въпрос.

Явява ли се Диас като ново попълнение?

"Да, напълно е така. Луис се разви страшно много. Във времето, когато беше контузен, английският му се подобри, така че да се установи наистина. Беше тук всеки ден. Контузените играчи, особено тези с по-тежки травми, са дори повече на тренировъчния терен, отколкото всички останали. Всеки ден са заедно с терапевтите.

Той наистина е узрял. Чувства се много по-предразположен, отколкото беше в началото с всичко. Това е наистина хубаво и също ще му помогне много. Истински сме щастливи, че се завръща. Той е като глътка свеж въздух с всеки ден, когато е на тренировка. Обича да е там, с усмивка на лице", допълни още Юрген Клоп.

Как се представя?

Към момента носителят на "Златната обувка" от Копа Америка за 2021-ва година има на сметката си 4 гола и 3 асистенции в 12 мача за "червените" през настоящия сезон.

Въпреки тежката си контузия, Диас прикова вниманието върху себе си на един от най-големите грандове в Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички