Английската футболна асоциация взе окончателно решение за страничния съдия от Ливърпул - Арсенал


Английската футболна асоциация взе окончателно решение за страничния съдия от Ливърпул - Арсенал
Снимка: Getty Images

3855 0

Помощник съдията Константин Хацидакис няма да бъде наказан за удара с лакът в лицето на Анди Робъртсън от Ливърпул - това съобщиха от Английската футболна асоциация!

Припомняме, че инцидентът между двамата се случи след първото полувреме на мача срещу Арсенал на 9 април. На кадрите, които бяха разпространени от "Sky Sports", се виждаше, че асистент реферът и защитникът на мърсисайдци се приближават един към друг.

Шотланският футболист, който очевидно е недоволен от решение на съдията, се опитва да го хване за ръката. Тогава съдията вдига ръка към играча и изглежда, че му нанася удар с лакът.

Според журналист на "Sky", който е бил в близост до събитията, капитанът на националния отбор на Шотландия веднага е потвърдил, че е бил ударен.

"Очаквам с нетърпение да се върна към съдийството на мачове", каза Хацидакис в изявление, публикувано от Съдийската комисия към Футболната асоциация на Англия (ФА). "Съдействах на ФА с тяхното разследване и обсъдих въпроса директно с Анди Робъртсън по време на открит и позитивен разговор. Със сигурност нямах намерение да контактувам с Анди, когато дръпнах ръката си от него и за това се извиних", добави той.

ФА каза, че е прегледала всички доказателства, включително подробни изявления от Ливърпул и PGMOL, както и видеозаписи от различни ъгли, преди да вземе крайното решение!

*Още новини за английски футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички