Кой е Мислав Оршич, който изхвърли Тотнъм и Моуриньо от Лига Европа?


Кой е Мислав Оршич, който изхвърли Тотнъм и Моуриньо от Лига Европа?
Снимка: Getty Images/Guliver

4364 0

На Жозе Моуриньо просто не му се вярва какъв играч изхвърли неговия Тотнъм от Лига Европа снощи. Може мнозина да не са чували името на футболиста, който наказа "шпорите" с хеттрик, но това не е, защото той е някаква изгряваща звезда. Мислав Оршич е на 28 години и играе футбол от 12 години, но едва в Динамо (Загреб) намира най-добрата си форма.

Оршич е хърватин, играе като крило или атакуващ халф. Роден е на 29 декември 1992 г. и започва кариерата си в Интер (Запрешич). Оттам отива в италианския Специя, който тогава не играе в Серия А и след година отива в Риека. Там обаче не са доволни от него и го изпращат в Целье, Словения. След престоя му там под наем Оршич преминава в корейски тим, откъдето се мести в китайския Чангчун Ятай. Оттам отново се връща в Корея.

"Той е отличен нападател, който изглеждаше обещаващ след дебюта си в Първа дивизия. Но след това той премина през период на лоши избори и промени, които забавиха развитието му", казва за него спортният журналист Робърт Матеони за "Франс Прес".

Оршич преминава в Динамо (Загреб) през 2018 г. През настоящия сезон той е вкарал 19 гола за хърватския гранд и е добавил 6 асистенции. Хеттрикът срещу Тотнъм не е първият му в евротурнирите. Предишната му "жертва" е Аталанта, които наказва в груповата фаза на Шампионска лига през 2019 година. А какъв решителен пропуск за Тотнъм направи Хари Кейн снощи вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички