В снежна буря: Ман Сити "отстреля" Уест Хем и задмина Ливърпул


В снежна буря: Ман Сити "отстреля" Уест Хем и задмина Ливърпул
Снимка: Gulliver/GettyImages

1733 0

Манчестър Сити постигна много ценна победа в битката си за титлата на Англия, след като победи с 2:1 гостуващия Уест Хем в пореден мач от 13-ия кръг в английския футболен елит.

И макар разликата при попаденията да бе минимална до самия край на мача, то „гражданите” не оставиха съмнения в снежния Манчестър кой е по-класният отбор, контролирайки изцяло събитията на терена и случващото се на него.

През първата част в северозападна Англия освен помежду си, двата отбора трябваше да се борят и с изключително тежките метеорологични условия, след като снеговалежът на „Етихад” бе много силен, а почивката между двете полувремена бе удължена с 5 минути, за да може служителите на стадиона да се погрижат и да почистят терена напълно.

Въпреки снегът, през първата част Илкай Гюндоган даде превес на „гражданите” с попадение, а в самия край на срещата влезлият като резерва Фернандиньо покачи 2:0.

Секунди след това Бернардо Силва вкара и трети гол, но португалецът бе в положение на засада и страничният съдия вдигна флага си, отменяйки попадението. В сетните секунди на мача обаче Мануел Лансини върна едно попадение, след като реализира блестящо попадение, но това бе всичко от Уест Хем в срещата.

Така Манчестър Сити измести Ливърпул от второто място и тимът вече е с 29 точки, докато хората на Юрген Клоп са с 28. Уест Хем остава пети с 23 точки. В междинния кръг на Премиър лийг Манчестър Сити са на гости на Астън Вила и ще бъдат без Аймерик Лапорт, който си изкара жълт картон в срещата с "чуковете". За тях предстои мач с Брайтън у дома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички