Неманя Видич: Магуайър трябва да бъде махнат от титулярния състав


Неманя Видич: Магуайър трябва да бъде махнат от титулярния състав
Снимка: Getty Images / Guliver

3691 0

Защитникът на Манчестър Юнайтед - Хари Магуайър, се превърна в един от най-коментираните футболисти в света. Критиките, на които е подложен англичанинът, не са неоснователни. Бранителят все още държи рекорда за най-скъп защитник в историята и е вторият най-скъп трансфер в Манчестър Юнайтед (95 млн. евро). Той обаче не оправдава и цент от цената си и предизвиква главоболия у феновете на "Олд Трафорд" с комичните си изяви през сезона. 

Мнение по проблема в отбраната на "червените дяволи" даде и легендарният бивш защитник на клуба Неманя Видич. Това се случи след поредната загуба на любимия му отбор снощи с 0:1 от борещия се за оцеляване Евертън. Според него Магуайър трябва да напусне титулярния състав, за да може да подобри формата си. 

"Всеки играч има проблеми с формата си в даден момент от своята кариера. Ясно е, че Магуайър не е от най-добрите през този сезон. Мисля, че има няколко неща, които можеш да направиш в такъв случай и едното от тях е да не играеш всеки мач. Така можеш да опиташ да преоткриеш себе си и да придобиеш увереност", коментира сърбинът пред The Athletic. 

Още по средата на първия си сезон с червения екип, английският национал получи капитанската лента. Лидерските му качества обаче бяха поставени под въпрос, поради все по-зачестилите му несигурни изяви. 

"Треньорът може да го задържи на скамейката в трудните мачове и да го пусне в по-лесните, въпреки че такива в Англия няма много. На терена футболистът трябва да се чувства силен, в момента няма нищо такова при него. Трудно е да играеш под толкова голям натиск, хората чакат да сгрешиш. 

Ако той каже: "Тренер, дайте ми почивка, няколко седмици, за да се пренастроя и възвърна формата си", това няма да бъде проблем. Аз имах ужасни мачове с Юнайтед и се нуждаех от почивка, за да си стъпя на краката", завърши Видич.

Отборът на Ралф Рангник изпадна до 7-ото място във временното класиране и е заплашен да пропусне евротурнирите. Видима причина за това е лошото състояние на защитата на "червените дяволи", която допусна цели 42 попадения досега. 

Мачът с Евертън бе белязан и от грозни сцени, в които бе замесен Кристиано Роналдо. Видео материали показват как португалецът избива телефон от ръцете на дете, случаят се заплита

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички