Моуриньо влезе в клуб "200" на Висшата лига


Моуриньо влезе в клуб "200" на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

920 0

Треньорът на Тотнъм Жозе Моуриньо стана 5-тият мениджър в историята на Висшата лига, който достига до 200 победи в елита на Англия. Във вчерашния ден „шпорите“ записаха успех над Евертън с 1:0, а триумфът бе под номер 200 за португалеца, който преди това водеше отборите на Челси и Манчестър Юнайтед в Премиър лийг.

Специалния достига до своята победа номер 200 във Висшата лига в 326-тия си мач в елита на Англия. Единственият мениджър, който е успял по-бързо да стигне до това постижение, е сър Алекс Фъргюсън, който го е сторил в 322 срещи. Компания на Моуриньо и Фърги в топ 5 правят още Арсен Венгер, Дейвид Мойс и Хари Реднап. Португалският треньор спечели 140 мача по време на двата си престоя като треньор на Челси. Като наставник на Манчестър Юнайтед той достигна до трите точки във Висшата лига в 50 случая. Победата му срещу „карамелите“ вчера беше 10-тата за първенство за Тотнъм, откакто той пое отбора миналата есен.

„Не са много треньорите, които са работили в три от най-силните клубове в страната. Щастлив съм, че съм работил в три от най-добрите отбора в Англия, а когато си начело на силните, е по-лесно да печелиш“, каза Моуриньо след вчерашното си постижение. А ето кой нападател може да подсили Тотнъм през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички