"За това ли платихме"? 5 звездни трансфери във Висшата лига, които разочароват


"За това ли платихме"? 5 звездни трансфери във Висшата лига, които разочароват
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

13452 0

Английската Висша лига - може би най-интригуващото и със сигурност най-доходоносното футболно първенство в целия свят. Редовно тя се намира в епицентъра на част от най-гръмките трансфери. Нейните клубове рядко жалят средства.

Надпревара, в която, ако се отпуснеш само за миг, си загубен. Именно поради тази причина всеки отбор прави всичко възможно, за да бъде конкурентоспособен на останалите 19.

Невинаги обаче ситуацията търпи очакваното от тях развитие. Част от най-звездните попълнения понякога не само не оправдават парите си, но и тотално разочароват инвестиралите в тях. В близкото минало примери за това за Ромелу Лукаку и Хари Магуайър в Манчестър Юнайтед, Кай Хаверц в Челси, Артур в Ливърпул и тн. Днес обаче ще разгледаме:

Пет звездни скорошни трансфери на Острова, които към момента разочароват 

5. Калвин Филипс

По доста неудовлетворителен начин Калвин Филипс стартира своето приключение във Висшата лига. 27-годишният дефанзивен полузащитник осъществи мечтания трансфер, но не и мечтания дебют  през изминалата година.

"Гражданите" си осигуриха правата на англичанина за сумата от 42 милиона паунда, които бяха заплатени на тогавашния му клуб Лийдс Юнайтед. 

След записани едва 13 минути на терена в първите си 2 мача, контузия в рамото го извади от игра за следващите 4. Впоследствие той така и не се завърна към най-добрата си форма, регистрирайки едва 593 минути във всички турнири през изминалата кампания. На Острова твърдят, че той може би вече е изиграл последните си срещи с английския колос.

4. Марк Кукурея

Кукурея е един от никак малкото играчи, за които Челси хвърли торба с пари през изминалия сезон. "Сините" преведоха сума от над 65 милиона евро на Брайтън за 25-годишния ляв бек.

Оттогава той има на сметката си 33 мача с новия си отбор, но така и не съумя да се утвърди сред стартовите 11. Повече игрово време той получи, докато Бен Чиуел лекуваше травма. Англичанинът обаче се завърна това лято и то с капитанската лента, взета от контузения Рийс Джеймс, а колегата му отново седна на резервната скамейка.

Испанецът, който може да се подвизава и в центъра на отбраната, към момента не е спряган за напускащ "Стамфорд Бридж". Очаква се в хода на сезона Маурисио Почетино да му даде нов шанс да се докаже.

3. Ричарлисон

Голямото разочарование на Тотнъм за изминалата година носи името Ричарлисон. "Шпорите" имаха сериозни очаквания за сезон 2022/23 г. с привличането на футболисти като него, Бисума и Кристиан Ромеро.

Бразилецът акостира при лондончани от Евертън за сумата от 60  милиона паунда. Антонио Конте привлече нападателя с огромни надежди, че ще сформира атомно нападение, редом до легендите на тима Хари Кейн и Хюн мин Сон.

Реалността обаче бе далеч от това. Конте си тръгна, "шпорите" не съумяха дори да се класират за евротурнирите, а Ричарлисон изигра най-лошия сезон в професионалната си кариера. Второто най-скъпо попълнение в историята на Тотнъм записа едва 1 гол и 4 асистенции в 27 мача във Висшата лига. В първите 3 срещи от новата кампания пък не съумя да допринесе за нито едно попадение.

2. Антони

Оставилият страхотни впечатления със скоростта, техниката и уменията си в Аякс Антони не показва и половината от това след подписването си с Манчестър Юнайтед.

Английският колос привлече бразилеца за сумата от 75 милиона паунда миналото лято. Оттогава, 23-годишният флангови състезател често стартира като титуляр, но рядко оправдава гласуваното му доверие. 

В 46 мача във всички турнири с тима към момента той има на сметката си 8 гола и 3 асистенции. Обича да предприема индивидуални действия, които обаче често завършват с провал и загубена топка. Именно това вбесява феновете на отбора. Ерик тен Хаг обаче продължава да се опитва да разкрие пълния му потенциал и няма намерения да го праща в немилост. 

1. Михайло Мудрик

Едно от най-гръмките попълнения сред многобройните такива на "Стамфорд Бридж" към момента далеч не оправдава парите си. Челси инвестира в украинското крило над 75 милиона паунда, заплатени на Шахтьор Донецк през януари тази година.

Нападателят обаче така и не успява да се наложи сред основните футболисти на "сините". През изминалия сезон той записа едва 2 асистенции в 19 мача във всички турнири, търсейки първото си попадение с екипа на лондончани.

Притежава страхотна скорост и атлетизъм, но не демонстрира достатъчно хладнокръвие и решителност с топка в крака. Една от главните цели пред Маурисио Почетино е да промени това с началото на новата футболна година на Острова.

Карни Чъкуемека, който получи травма в двубоя с Уест Хям, ще отсъства известно време от състава на наставника. Това от своя страна даде шанс на Мудрик да стартира от първата минута срещу Лутън в петък (25.08), но и той пропусна победата на своя тим с 3:0 поради травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички