Мудрик влезе в топ 5 на най-скъпите в Англия, където никой играч не е в зенита си


Мудрик влезе в топ 5 на най-скъпите в Англия, където никой играч не е в зенита си
Снимка: Getty Images

2944 0

Трансферът на украинеца Михайло Мудрик в Челси влезе в топ 5 на най-скъпите, осъществени във Висшата лига. Крилото беше закупено от Шахтьор (Донецк) срещу 100 милиона евро - 70 платени изцяло, а другите 30 са предвидени под формата на бонуси.

Ако тази сума се обърне в британски паунди, цифрата е 88,8 милиона. Това поставя звездната покупка на "сините" на трето място в споменатата класация, заедно с Пол Погба (От Ювентус в Манчестър Юнайтед).

Най-скъпият трансфер в английския шампионат остава този на Джак Грийлиш от Астън Вила в Манчестър Сити. За британеца бяха платени 100 милиона паунда. На второ място е преходът на Ромелу Лукаку от Интер в Челси. Той излезе на лондончани 97,5 милиона паунда.

На пето място тук е покупката на Ливърпул - Дарвин Нунес, за когото "червените" платиха на Бенфика 85 млн. от британската валута.

Договорът на Мудрик с Челси е до 2031 година, а заплатата му ще бъде 7,5 милиона евро на сезон. Той ще играе с номер 15 за лондончани. А ето в какво бе упрекнат Мудрик от журналиста на Роналдо - Пиърс Морган. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички