Защо не ги искат? 5 невероятни играчи, които все още са свободни агенти


Защо не ги искат? 5 невероятни играчи, които все още са свободни агенти
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

12235 0

Въпреки че краят на тазгодишния летен трансферен прозорец наближава, огромни имена в световния футбол все още не успяват да намерят отбор за новия сезон.

Поредица от фактори са причина да няма яснота къде част от най-големите любимци на великата игра ще продължат знаменитите си кариери. 

Високи изисквания, включително заплати, бонуси и други параметри по потенциалните им договори, са най-честата причина те все още да търсят нова дестинация. Друга такава са контузии, поведението или възрастта на даден играч. Днес ще разгледаме:

Петима от най-невероятните играчи, които все още са свободни агенти

5. Джером Боатенг

Считан за един от най-добрите централни защитници на своето време, Джером Боатенг все още изпитва трудности в търсенето на следващия си клуб.

Той печели Световното първенство през 2014-а година със своята родина Германия. Освен това, триумфира изумителните 9 пъти в Бундеслигата и 2 пъти в Шампионска лига с Байерн Мюнхен.

В последните няколко години обаче бележи сериозен спад в представянето си. Това го вади както от редиците на баварците, така и от тези на националния отбор.

През 2021-ва година напуска германския гранд, за да се присъедини към Лион като свободен агент. Договорът му с френския тим изтече след края на изминалия сезон и така и не беше подновен. Към момента няма информации за сериозен интерес към 34-годишния бранител.

4. Джеси Лингард 

Изглежда невероятно как англичанинът, който си осигури впечатляващите 200 000 паунда седмично при Нотингам Форест, се затруднява да си намери нов отбор.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед се очакваше да покаже много различно лице от това на "Олд Трафорд", където не убеди достатъчно. В Нотингам напрежението и конкуренцията бяха значително по-малки.

Въпреки това, той отново не съумя да очарова с изявите си. През изминалата кампания регистрира едва 2 гола и 2 асистенции в 20 мача във всички турнири. Това принуди "червените" да не подновят контракта му.

На Острова твърдят, че Лингард може изненадващо да се завърне във Висшата лига. Шанс за това би могъл да му даде Уест Хям, в който той прекара успешен период под наем през втората половина на сезон 2020/21 г.

3. Серхио Рамос. 

Да, един от най-великите защитници на всички времена все още не е наясно дали и къде ще играе футбол през новия сезон. Легендарният испанец записва името си със златни букви в историята на Реал Мадрид и националния тим на своята родина, печелейки 5 пъти Ла Лига, 4 Шампионски лиги, Мондиал 2010 г. и още куп отличия.

Последните 2 години обаче прекара в ПСЖ, където така и не съумя да постигне нещо значимо на международната сцена. През изминалата кампания се отличи с 45 мача във всички турнири, записвайки 4 гола и 1 асистенция и помагайки на парижани да вдигнат титлата.

Договорът му се клуба изтече в началото на това лято, което го остави на пазара. "Foot Mercato" твърди, че 37-годишният бранител е близо до подпис с турския гранд Бешикташ.

2. Еден Азар. 

От един от най-впечатляващите нападатели не само във Висшата лига, но и в света, до едно от най-големите трансферни разочарования в историята на Реал Мадрид.

Еден Азар беляза невиждан спад в кариерата си. Белгийският ас акостира на "Сантяго Бернабеу" от Челси през лятото на 2019-а година за рекордната сума от 115 милиона евро.

Всичко останало обаче е горчив спомен за феновете и ръководството на "кралския клуб". Фланговият състезател записа едва 7 гола и 12 асистенции в 76 мача в рамките на цели 4 сезона.

Същевременно той отнася сериозни критики за физическото си състояние и видимото значително покачване на тегло. Освен всичко това, той често бива контузен и изваждан за дълго време от игра.

В края на сезона двете страни постигат взаимно съгласие да разтрогнат. В Испания вярват, че той се завръща в своята родина или по-точно в местния КВК Вестерло, който е единствения заинтригуван от правата му.

1. Давид де Хеа

Формата тук далеч не е ключовият фактор за това един от най-добрите вратари на новото време да бъде свободен агент. Дълго време след последния мач за сезона не беше ясно дали Давид де Хеа ще остане играч на Манчестър Юнайтед.

В крайна сметка двете страни взеха решение това да не се случи. Така испанският страж, който бе най-скъпоплатеният  и един от най-постоянните на "Олд Трафорд", напусна след 12 години в клуба.

Към момента информации за интерес към него липсват. Съществуват спекулации за евентуално преминаване в Байерн Мюнхен, както и в турски клуб, но без особени подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички