За първи път във Висшата лига тим с една загуба за сезона не стана шампион


За първи път във Висшата лига тим с една загуба за сезона не стана шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

1986 0

Вчера следобед Ливърпул победи силния тим на Уулвърхемптън в последния кръг на Висшата лига, но остана на второ място и титлата отиде при Манчестър Сити. "Гражданите" победиха Брайтън с 4:1.

На второто място Ливърпул събра 97 точки. Тимът на Юрген Клоп допусна едно-единствено поражение през целия сезон. За първи път в историята на Висшата лига, включително и епохата преди създаването ѝ, отбор, загубил само един мач през цялата кампания, не успява да стане шампион.

Както е известно, единственото поражение на мърсисайдци дойде именно срещу Манчестър Сити. "Когато твоят конкурент е Сити, винаги е трудно. Те не можаха да се отърват от нас, а ние не можахме да се отървем от тях. Да бъдеш втори във Висшата лига - това не е онова, което аз исках, но трябва да го разглеждаме като първа стъпка за този отбор", коментира Клоп, цитиран от "Sky Sports".

ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО...

"Моите поздравления за Манчестър Сити. Те също имаха добър сезон. За последните две години те събраха 198 точки. Не е зле. Моето уважение и поздравления", допълни германецът. Вижте в този материал какви рекорди и постижения записа Ливърпул през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички