Защо, защо, защо...


Защо, защо, защо...
Снимка: Guliver/GettyImages

4128 0

Мечтата на феновете на Ливърпул не стана реалност. Историческият сезон за мърсисайдци приключи с второ място в английската Висша лига. 97 точки, които биха били достатъчни за титлата във всеки един сезон на Премиър лийг, освен последните два. Защото просто имаше един отбор, който не беше по-добър, но малко по-постоянен - Манчестър Сити. И дори този исторически актив не беше достатъчен за първа титла от 29 години.

В следващите дни със сигурност ще има анализи защо "червените" на Юрген Клоп изпуснаха титлата. Няма да бъде пропуснат периода през януари и февруари, през който Ливърпул изпусна много точки. Ще се дискутират равенствата с Уест Хям, Лестър и Евертън. Ще се коментира и невъзможността на Клоп да спечели срещу посредствения Манчестър Юнайтед. Ще се споделят клипове на удара на Садио Мане срещу Манчестър Сити, който не се превърна в гол само за 3 сантиметра, а същият този мач се оказа и единствената загуба на Ливърпул през сезона в английския елит.

Точка в мача срещу Манчестър Сити щеше да е достатъчна за титла днес. Едно от 7-те равенства срещу посредствени отбори можеше да е победа и Ливърпул да е шампион. Но това е грешна перспектива. Защото няма как един отбор да е перфектен. Всеки минава през проблеми, контузии и слаби периоди. Манчестър Сити не е изключение и също имаше проблеми. Просто загуби една точка по-малко от Ливърпул. И сега празнува...

Но празнуват и феновете на Ливърпул. Градът край Мърсисайд не е потънал в сълзи. Напротив - стотици хиляди край "Анфийлд" празнуват легендарния сезон и невъобразимата любов към любимия отбор. И точно това е красотата на футбола.

Всеки може да пита "защо Ливърпул не спечели титлата". Това е естествен въпрос, когато някой отбор не осъществи целта си. Но не и в този случай. Ако в началото на сезона някой беше казал, че Ливърпул ще има 97 точки, никой нямаше да му повярва. Ако някой беше казал, че този актив нямаше да стигне за титла, щеше да бъде обявен за луд. Но ето че се случи. И вместо да се търсят отговори в това къде Ливърпул сбърка, трябва да бъде празнуван феноменалния сезон на невероятната група от футболисти на Юрген Клоп. Един исторически сезон, който просто... не беше достатъчен.

Автор: Иво Вецев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички