Въпреки втората позиция: Ливърпул записа куп постижения в хода на кампанията си


Въпреки втората позиция: Ливърпул записа куп постижения в хода на кампанията си
Снимка: Getty Images/Guliver

2334 0

През този сезон Ливърпул нямаше късмета да вдигне титлата в Англия, въпреки че успя да събере 97 точки в актива си след изиграването на 38 мача от първенството. Така чакането на "Анфийлд" продължава, като феновете вече 29 години не са виждали любимия си тим на най-високата стълбичка на домашното първенство.

Въпреки това играчите на Юрген Клоп могат да се чувстват горди от постигнатото през сезона. Мърсисайдци имат само едно поражение, а освен това допуснаха най-малко попадения в хода на цялата кампания (22). За това огромна заслуга има играещият своя първи сезон в тима Алисон Бекер. Бразилецът записа цели 21 сухи мрежи през кампанията и по този начин изпревари съперника си в Манчестър Сити Едерсон, който остана с 20.

Освен това и защитата на "червените" бе на много високо ниво тази година. Освен стабилната игра в заден план, бековете на отбора Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд се включиха отлично и в атака. Те се превърнаха в първите двама защитници, които записват по над 10 асистенци през кампанията - шотландецът е с 11, а английският национал с 12. Лидерът в защита за Ливърпул Върджил ван Дайк пък спечели наградата за Играч №1 в Англия за сезон 2018/2019.

СВЪРЗВАТ НАПАДАТЕЛ С ИНТЕР И ЮВЕНТУС, А ТОЙ ЗАЯВИ: ИСКАМ В ЛИВЪРПУЛ

Силната игра на мърсисайдци в атака също не остана неоценена. Садио Мане и Мохамед Салах завършиха с по 22 гола, колкото има и Пиер-Емерик Обамеянг и така тримата си поделят наградата Златна обувка за голмайстор на кампанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички