Клоп: Това е само първият ни опит, ще се завърнем още по-силни


Клоп: Това е само първият ни опит, ще се завърнем още по-силни
Снимка: Getty Images/Guliver

2049 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира феноменалния сезон в Англия, в който в крайна сметка мърсисайдци не успяха да се доберат до така бленуваната титла. Немският специалист отдаде заслуженото на своя голям съперник Манчестър Сити, който бе непоколебим през всичките 38 кръга на Острова.

"Искахме да напишем своя собствена история и го направихме. Отборът успя да постигне толкова много през последната година. Момчетата достигнаха до съвсем друго ниво и това развитие ще продължи. Това е само първият ни опит", заяви Клоп след мача.

"Невероятно е какво постигна Манчестър Сити през този сезон и в днешната странна ситуация. Бяхме наистина много добри до 1:0, а след това видяхте какво се случи. Не можем да кажем на хората да се успокоят", сподели Клоп по отношение на феновете по трибуните на "Анфийлд", които избухнаха в екстаз, след като Брайтън поведе на Манчестър Сити.

"В този момент това бе шок за всички. Трябваше да се борим, а до края вкарахме втори гол и запазихме суха мрежа. Това е хубаво, но не се получи по начина, по който искахме. Това бе много по-специален сезон от този с Борусия, когато спечелихме Бундеслигата. Но не можем да игнорираме това, че единият отбор беше по-добър."

"Манчестър Сити спечели 198 точки за две години - това е специално. Винаги в миналото след силен сезон сме губили ключови играчи, но въпреки това сме продължавали напред, така че ще завърнем отново", добави Клоп.

Междувременно Висшата лига отличи цели трима голмайстори със "Златна обувка" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички