Въпреки санкциите към Роман Абрамович: Челси задържа лидер по хитър начин


Въпреки санкциите към Роман Абрамович: Челси задържа лидер по хитър начин
Снимка: Getty Images

2686 0

Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета най-вероятно ще остане още година в отбора въпреки санкциите наложени на тима, след като клауза в договора му бе изпълнена.

Едно от условията в контракта на испанеца е било, че ако той запише даден брой мачове, ще може да остане още една година в клуба. Клаузата е била изпълнена малко преди да бъдат наложени строгите наказания върху собственика на Челси – Роман Абрамович, информира Daily Mail.

Привържениците на европейския шампион могат да си отдъхнат, но само донякъде. Бъдещето на десния бек на „сините“ обаче все още не е сигурно, като се очаква Барселона да изпрати оферта към клуба през лятото. Шави е впечатлен от играта и лидерските качества на Аспиликуета, които му напомнят на Карлес Пуйол, с когото мениджърът на „блаугранас“ играеше рамо до рамо дълги години.

Все пак трябва да се има предвид, че докато не се намерят нови собственици на Челси – клубът няма право да извършва трансфери на футболисти. От банката, която организира продажбата на клуба – Рейн Груп, се очаква да представи най-добрата оферта, изпратена до момента, на британското правителство в следващите три седмици.

Ето кои са поредните кандидати за закупуването на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички