Най-накрая добри новини в Челси: 30 милиона, и не само, връщат усмивките в Лондон


Най-накрая добри новини в Челси: 30 милиона, и не само, връщат усмивките в Лондон
Снимка: Gulliver/GettyImages

6071 0

В последните седмици английският гранд Челси е сред най-тежко пострадалите спортни клубове в света, на фона на войната, която Русия започна в Украйна.

Без да навлизаме в излишни подробности, които са втръснали на читателя, само ще споменем, че "сините" нямаха право дори да развиват търговска дейност... но все пак, в днешния 24 март, правителството на Великобритания реши да смекчи част от тежестта на наказанията и внесе изменения в специалния лиценз, с който лондончани 'оперират' в момента!

Промените касаят "перото" билети, от което Челси печели огромна сума всеки сезон. Клубът вече има право да продава пропуски за следните събития, макар че приходите няма да влизат в неговата каса:

- за гостуващи фенове във Висшата лига;

- мачовете за купите в Англия;

- срещите на женския отбор;

- домакинства в евротурнирите.

Както вече споменахме, приходите от билети няма да влизат в бюджета на Челси. Те ще бъдат дарявани на различни благотворителни организации, а според някои източници самият клуб е пожелал тази стъпка. Въпреки това, за тима на Томас Тухел ще бъде от ключово значение да завърши сезона пред пълни трибуни, а да не забравяме и че "сините" ще се изправят срещу Реал Мадрид на 1/4-финал в Шампионска лига.

Друг важен момент от решението на властите на Острова е, че клубът ще получи достъп до фонд от 30 милиона паунда на компанията "Fordstam Ltd", които ще бъдат преведени по сметките на лондончани, за да бъдат покривани належащите разходи.

Вижте още: 

Знаел ли е Роман Абрамович за старта на войната в Украйна?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички