Хеджфондът "Елиът Мениджмънт" се включи в наддаването за акциите на Челси


Хеджфондът "Елиът Мениджмънт" се включи в наддаването за акциите на Челси
Снимка: Getty Images

1642 0

Компанията „Елиът Мениджмънт“, която е собственик на Милан, реши да се присъедини като миноритарен инвеститор към консорциума на бизнесмена Ник Кенди, който се стреми да закупи акциите на Челси, съобщава агенция Ройтерс. „Елиът Мениджмънт“ е американски хедж-фонд. Според Ройтерс, собствениците на Милан са инвестирали „мултимилионна сума“ в офертата на Кенди.

След отнемането на собствеността на Челси от руския олигарх Роман Абрамович в резултат на руската инвазия в Украйна, продажбата на Челси се организира от американската банка „Рейн Груп“, която се забави с отговора си към кандидат-купувачите, дали са успели да преминат първата фаза по процеса на закупуване на английския клуб. Преди „Елиът“ инвестиция към офертата на Кенди е направена и от южнокорейски консорциум.

Останалите кандидати за собствеността на Челси са семейство Рикетс, което притежават бейзболния Чикаго Къбс, бившият президент на Ливърпул Мартин Броутън заедно с шефа на Световната лека атлетика Себастиан Коу, както и лондонската инвестиционна фирма “Сертикус“.

 Какво каза президентът на Украйна Володомир Зеленски за Роман Абрамович (вижте в линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички